lördag 11 september 2010

Exploding cake boxJag fick en förfrågan om jag kunde göra ett födelsedagskort till en blivande 60-åring. Födelsedagsbarnet är sjuksköterska som gillar att spela golf, att resa och läsa böcker och om jag kunde få med det på något sätt så hade det varit bra... Lätt uppgift, eller?!
Efter mycket funderande så blev det en exploding cake box. Först efter att jag var klar hittade jag denna videon som jag länkat till så om du vill slippa fundera ut hur du gör tårtan så kan du titta här. Jag kan ju berätta att det finns andra sätt att göra tårtan på eftersom jag hade en helt annan lösning i mitt lilla huvud ;) hihi Jag tycker jag fick till det rätt bra med en födelsedagstårta, sjuksköterska, golfspelare, resväskorna symboliserar resandet (bakom finns en tag med den underbara texten: Om du inte bestiger berget får du ingen utsikt över dalen) och slutligen så gjorde jag ett bokmärke med magneter för att symbolisera att hon gillar att läsa. På baksidan av bokmärket så satte jag en text av Francis Bacon som jag plankade från Emilia Åmans bok "Roliga handstilar". Denna bok är förresten en jättetrevlig present till alla som pysslar :)
Sedan gillar jag Reprints text som jag använde utanpå boxen - Fjärilar räknar inte månader utan ögonblick. Jag tycker den texten oftast är mer passande än Grattis, särskilt när man fyller jämt eller lite fler år... Asken blev väldigt uppskattad av födelsedagsbarnet :)

6 kommentarer:

 1. Hej hej! Den blev ju skitsnygg! Förstår att den blev uppskattad =)
  Jag gjorde den där modellen i början (med 4 flikar) sen började jag använda alla nio, märker att det dels blir mycket bättre stadga i boxen då, samt att man får fler ytor att dekorera...Jag gillar oxå "kloka ord" precis som du :)
  Ont i fingrarna...=)...det får man i virk-branschen :) jag har dessutom artros i tumleden...gör inte saken bättre...ha haa...men det är så vansinnigt roligt att göra dem och lite smärta dör man ju inte av =) Efter lite virkande brukar det göra lite mindre ont...säkert nån liten muskel man inte är van att använda som tränas upp med tiden...så virka på du...det blir bättre =) Ha en härlig helg! Kram kram

  SvaraRadera
 2. Så snygg den blev!
  Har en del projekt på gång.
  Har dock inte skrivaren hemma, för tanken var att ett projekt skulle vara just en sådan låda med foto på barnen till svärmor...
  Får hitta på något annat.
  Det är ju inte förrän om en vecka!

  Hoppas du (ni) får en bra helg.
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Helt underbar. Så jätte fin.
  Hoppas att allt är bra med dig
  Vi ses på onsdag
  Kram Vibeke

  SvaraRadera
 4. Ljuvligt!
  Jag har tillsammans med min ambitiösa och tillika tidsoptimistiska vän tillverkat fyra sådana under tidspress en em, de skulle ju bort på kvällen! *pust* Det lär dröja ett tag innan jag gör en ny men de blir ortiligt fina!

  SvaraRadera
 5. Vad fin din box blev!! Så många detaljer och pynt ;) Inte alls konstigt att den blev uppskattad :D

  /Lisa

  SvaraRadera
 6. Kanonläckert!
  SV: Ja visst är det så att enklare är vackrare. Men det är riktigt svårt att göra ett sånt kort:)
  Ha en skön helg!
  Kram Tesa

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails