fredag 24 september 2010

Grattis Farmor & Farfar!

Grandmas... are just antique little girls


Ni har väl inte missat S.w.a.l.k. stämplarna som kommit till Stämpelfabriken? De är helt underbara och texterna är suveräna! I helgen ska vi gratulera barnens Farmor och Farfar. Då Farmor ofta gör en rosa prinsesstårta när hon fyller år så det fick bli en rosa sådan med tillhörande kartongask med inbyggt kort i sig till henne. Jag visste direkt vad jag skulle göra när jag såg Lotta lägga ut sitt askkort så jag modifierade mallen lite och gjorde om den till mått som passade min prinsesstårta. Virkning har aldrig riktigt varit min grej och förra gången jag virkade var på syslöjden i högstadiet men jag har varit såååå sugen på att testa att göra de där fina prinsesstårtorna som alla gör. Nu blev det äntligen tillfälle till det. Har testat lite olika varianter och i olika garn och färger för att pröva mig fram så jag får väl visa några till här framöver. Mönstret till tårtan hittar du i boken här. För mig som aldrig någonsin virkat efter ett mönster var det lite halvkrångligt att förstå men där är så pedagogiska bilder i boken som förklarar det mesta så det gick bra till slut.
Om du klickar på bilderna så ser du lite bättre och då kan du även se att jag gjort ett eget hopprep till Farmor.
Vi ska även gratulera Farfar då det är hans "riktiga" födelsedag imorgon men det är ju inte förrän i morgon så jag har ju flera timmar på mig att färdigställa hans kort... ;)

5 kommentarer:

 1. Vilken fin liten låda till farmorn! Hoppas farfarns kort blev bra! :)

  //Alva

  SvaraRadera
 2. Underbar lådan blev till den fiona tårtan/bakelsen!

  Bra jobbat!

  Stämplarna är redna beställda :)

  Kram Anki

  SvaraRadera
 3. Men WOOOW vilken fin låda :D helt otroligt!!
  Och bakelsen sen...den är ju 2 die 4 ..och inte blir man tjock av den heller :D
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Lovely lovely:) Ursött!!

  Tack, nu väntar jag bara på vinsten;)
  Kram Tesa

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Kom hem från jobbet och hade fått Ett Trykk i brevlådan idag.Har vunnit den tidningen under 1år.Såg din fina såg med snickare.Gissa om jag blev förvånad.Den var jättehäftig.Grattis till dig förresten,alltid kul med lite x-tra publicitet.
  Jättesöt liten ask du gjort och med den virkade bakelsen till blir det som pricken över i-et.

  Kram!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails